Maak een afspraak

Op deze pagina lees je hoe je een afspraak maakt bij Lieve. Wil je graag een afspraak maken bij Marie of Liselotte. Dan kan dat via deze link: Marie of Liselotte.

De eerste stap zetten naar hulp is een enorm grote stap voor heel veel mensen. Het vraagt veel moed en durf om je hart uit te storten bij een wildvreemde. Het is een teken dat je op deze website bent beland dus ga ervoor.

Je kan op twee manieren bij Lieve in begeleiding komen: in real live of via Skype.

1) IN REAL LIVE

Wat is het?
Het is een gesprek face to face in stoeltjes tegenover elkaar, dichtbij elkaar, op een professionele afstand in mijn praktijk te Heverlee. We kijken elkaar letterlijk in de ogen. We zien elkaar op regelmatige basis, dit wil zeggen minimaal om de twee à drie weken. We starten met een traject van 5 gesprekken waarna een evaluatie volgt om te kijken of het voldoet aan jouw verwachtingen en of je een nieuw traject van 5 gesprekken wil opstarten.

Voordelen van een in real live gesprek
– Ik zie jouw lichaamstaal, jij de mijne.
– We kunnen oefeningen door.
– Er is echt menselijk contact.
– De verbinding verloopt vlot en snel.
– Ik kan je makkelijker feedback geven.
– Het gesprek heeft meer impact.

Nadelen van een in real live gesprek
– Je moet je verplaatsen.
– Je kan niet in je pyjama het gesprek voeren.
– Je zit niet in je eigen omgeving.
– Je bent letterlijk meer zichtbaar.

2) SKYPE

Wat is het?
We hebben een gesprek via de computer waarbij we elkaar zien en horen. We spreken ook op regelmatige basis af, dit wil zeggen om de twee à drie weken. We starten ook met een traject van vijf gesprekken.

Voordelen van een SKYPE gesprek
– Je hoeft je niet te douchen of speciaal aan te kleden om het gesprek te voeren.
– Je zit in je eigen omgeving. Met je eigen geuren en kleuren.
– Je hebt geen vervoer nodig om tot bij mij te komen.
– Je kan zelfs wat ziekjes een gesprek hebben.

Nadelen van een SKYPE gesprek
– Een gesprek via SKYPE is minder persoonlijk.
– Er is meer afstand.
– We kunnen geen oefeningen doen ter plekke zoals lichaamswerk of ademhalingsoefeningen op de mat.
– Je mist een heleboel feedback van mijn kant op je lichaamstaal, uitdrukkingen en kleine nuances.

Wanneer kan je langskomen?
Ik werk op alle werkdagen behalve op vrijdag, overdag en ’s avonds en ook op zaterdagvoormiddag. We plannen de vijf afspraken in op lange termijn zodat er continuïteit is.

Hoe werk ik?
Ik werk enkel nog met trajecten van vijf gesprekken. Een traject (versus individuele gesprekken) geeft jou een duidelijke lijn aan en je hoeft niet elke keer na te denken of het wel de moeite is en of je wel wil komen en of je wel een nieuw gesprek nodig hebt. Door deze veilige bedding komt je leerproces en je veranderingsproces sneller op gang. Je kan het vergelijken met een opleiding die je volgt. Daarbij denk je na les 3 ook niet na of het nog wel de moeite is: je hebt je geëngageerd en je bent daardoor betrokken. Vijf gesprekken is een gemiddelde termijn die iemand nodig heeft om de eerste stappen te zetten. Het kan zijn dat je daarna alleen verder kan of het kan zijn dat je je wil engageren tot een nieuw traject van vijf gesprekken.

In een eerste traject kan je je verwachten aan de volgende zaken:

  • inzicht in hoe je functioneert
  • feedback van mijn kant
  • zicht op je overtuigingen
  • concrete tools om je leven in handen te nemen
  • een antwoord op jouw hulpvraag die we samen zullen bepalen
  • je krijgt quasi altijd opdrachten mee naar huis tussen de gesprekken door

Maar uiteraard volg ik helemaal jouw flow en jouw tempo. Een veranderingsproces heeft haar eigen leven en kan niet gedwongen worden in een bepaald ritme.

Je betaalt 498 euro inclusief B.T.W. voor een traject. Om in te stappen kan je een gratis verkennend gesprek hebben. Meer informatie daarover vind je hier. Je betaalt het traject bij aanvang nadat je mijn factuur hebt ontvangen. Gespreide betaling  in twee delen van het bedrag is mogelijk.

Is de prijs een belemmering? Neem dan toch even contact op. We werken samen een oplossing uit.
Elk gesprek duurt 1 uur.

Hoe lang moet je wachten op een eerste gesprek?
Je mag rekenen op een gemiddelde wachttijd van ongeveer 6 weken vooraleer je kan starten. Crisissituaties krijgen voorrang en kan ik begeleiden binnen de week. Doordat we de afspraken gespreid in de toekomst inplannen is er nadien een regelmatig contact. Sowieso krijg je van mij een antwoordje op je mail binnen de 24 uur.

Wat als je niet kan komen?
Gezien mijn agenda goed gevuld is en mensen soms wachten op een eerste afspraak, vraag ik je om mij tijdig te verwittigen als je niet kan komen of als je graag je afspraak verplaatst. Ik zal dat ook soms doen, dat is helemaal niet erg. Een wijziging of annulering geef je minimaal 24 uur op voorhand door.

Een gesprek dat minder dan 24 uur op voorhand wordt afgezegd, wordt volledig in rekening gebracht. Wanneer je een traject bent aangegaan, vervalt hierdoor dus een gesprek. Door me op tijd te verwittigen, kan ik toch nog cliënten die wachten op een afspraak er eentje geven. Dank voor je begrip.

En?  Ben je klaar om je leven een nieuwe wending te geven?
Bel dan naar 0472 41 30 42
of stuur een mailtje naar info@lievevanweddingen.be