Supervisie

Als therapeut en coach heb je soms nood aan een klankbord: collega’s die met je meekijken en meedenken. Dit is geen controle maar steun en medeleven, soms een spiegel die wordt voorgehouden. Ons werk is met momenten zwaar en soms zien we door het bos de bomen niet meer. Overdracht, tegenoverdracht, secundaire traumatisatie, deel worden van het systeem van de cliënt,… komen we allemaal in het veld wel eens tegen. Supervisie kan je dan helpen om even op adem te komen en met een nieuwe bril te kijken naar een cliënt en zijn verhaal. Deze groep is bovendien een manier om te werken aan je innerlijke groei als coach en/of therapeut.

Voor wie
– voor elke coach, therapeut of psycholoog
– je hebt een eigen praktijk of je bent er eentje aan het opstarten
– je bent bereid om te kijken naar je eigen manier van werken
– je wil leren en verbinden van en met collega’s
– je hebt vragen over trajecten met cliënten

Manier van werken
Ik werk altijd met kleine groepen van maximum vier mensen zodat er voldoende tijd en aandacht kan gaan naar elke casus. Iedereen in de groep brengt een vraag aan en iedereen in de groep kan hierover meedenken en haar of zijn gewaarzijn delen. Gezien mijn achtergrond als Gestalttherapeut werk ik sterk vanuit het gewaarzijn maar we kijken ook naar wat er systemisch gaande is. Elke deelnemer brengt een vraag mee en we kijken maximum 45 minuten naar een vraag.

Praktisch
De eerstvolgende supervisie gaat door op maandag 11 december van 10u tot 13u in mijn eigen praktijk te Keerbergen. Je betaalt 65 euro (inclusief BTW) voor deze drie uur. Tijdens deze drie uur worden er maximum 4 vragen behandeld. We leggen op het einde samen een nieuwe datum vast. Er mikken op een maandelijkse samenkomst. De samenstelling van de groep kan elke maand wijzigen. Je hoeft dus niet elke maand te komen.

Inschrijven
Om je in te schrijven stuur je een mailtje naar info@lievevanweddingen.be.

Ik word zelf gesuperviseerd door twee docenten van mijn Gestaltopleiding.