Visie

Mensen zijn goddelijke wezens. Alleen vergeten we dat af en toe. Ik wil graag vrouwen en mannen helpen om meer in hun kracht te komen en wil hen helpen om het leven te leiden dat ze écht willen leiden. Geen compromissen. Hier kan je lezen met welke vragen je bij mij allemaal terecht kan.

Ik ben gespecialiseerd in het werken met moeders die na de geboorte van een kind worstelen met zichzelf, de zogenoemde postpartum problemen. Dit gaat van een uit de hand gelopen babyblues over postpartum depressie tot postpartum psychose. Dat is mijn passie. Ik heb de opleiding tot Postpartum Consulent ontwikkeld en ben de oprichter van het platvorm Postpartum Steun België. Je vindt hierover meer informatie op www.postpartum.eu.

In mijn begeleidingen werk ik vanuit de Gestaltvisie, gecombineerd met inzichten vanuit NLP, contextuele therapie en systeemtherapie. Wat betekent dit?

Ik werk altijd vanuit het hier en nu. Wat is er NU belangrijk? Wat speelt er jou NU parten? Waar wil je NU aan werken? Wat word je je gewaar? Wat voel je nu? Vertel eens wat er nu gebeurt. Indien nodig ga ik terug naar het verleden wanneer dat verleden je in het nu parten speelt. Maar we gaan zeker niet alle kwetsuren van vroeger uitspitten.

Ik ga uit van de interactie tussen mij en jou.  Moeilijkheden ontstaan in contact met de ander maar ook heling gebeurt in contact met de ander.  Wat er tussen ons gebeurt tijdens het gesprek, gebeurt ook in jouw dagdagelijks leven. Alles is wisselwerking. Doorheen de opbouw van onze relatie leer je wat jouw impact is op anderen en hoe je anders ermee kan omgaan. Dit kan soms confronterend zijn.

Een probleem situeert zich altijd in een context. Je bevindt je in een relatie, je werkt in een organisatie, je hebt een relatie met je kinderen. Ik zal dus altijd kijken naar hoe jij functioneert binnen die context en het volledige systeem.

Ik ga uit van mogelijkheden. Door samen te kijken naar wat er gebeurt, verandert jouw gezichtspunt. Situaties, afkomst, verleden, problemen hebben we niet altijd voor het kiezen. Hoe we er naar kijken bepalen we wél zelf. Daarmee help ik je verder door je andere visies te helpen ontdekken. Maar het grootste werk doe je uiteraard zelf. Verandering van gedrag vraagt tijd maar vooral ook veel focus. Life is short, no time to lose.

Ik werk volgens de ethische codes van de NVAGT en ICF.