Manier van werken


Ik werk altijd vanuit het hier en nu. Dat betekent dat ik enkel functioneel terugga naar je kindertijd. We gaan niet eindeloos praten over wat er gebeurde toen je vier jaar was bijvoorbeeld tenzij je daar op dit moment in je leven last van hebt. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een trauma of ingrijpende gebeurtenis die jou nog parten speelt.

We gaan niet enkel praten maar ook oefeningen doen, experimenten met ons lichaam geest en ziel. Ik gebruik vaak meditatie en mindfulness als techniek. We tekenen soms, geleide fantasieën om dichterbij je gevoel te komen. Soms wordt er geknipt en geplakt. Emotioneel lichaamswerk of opstellingen zijn vaak gebruikte technieken. Alles wat mogelijk is, wordt aangewend.

Daarnaast zet ik mezelf en mijn gewaarzijn ook in om jou meer gewaar te laten worden over je manier van contact maken en interageren. Tussen ons zal zich hetzelfde mechanisme voordoen als buiten mijn praktijk. Dan wordt het écht boeiend. :) Doordat ik jou feedback geef over hoe je bij mij binnenkomt, wordt jouw bewustzijn verruimd.

Ik geef vaak huiswerk mee zodat je veranderingsproces in beweging blijft. Dit is geen verplichting maar wel een warme uitnodiging.