Een weekend voor moeders

Mama neemt een break

VOOR WIE?
Als mama ben je constant in de weer voor anderen. Of je nu één kindje hebt of drie, je leven staat zo vaak in het teken van zorgen, organiseren, wassen, koken en delen van de aandacht. Vaak loop je jezelf dan voorbij.

Je voelt de nood om er eens uit te zijn, een heel weekend te rusten, om op te laden of simpelweg een weekend helemaal voor jezelf te nemen. Dit weekend is ideaal om even te stoppen met hollen. Samen met andere mama’s druk je op de pauzeknop.

Je vertoeft in een mooie omgeving, er wordt voor je gekookt en gezorgd, je kan leven op jouw ritme, je kan rusten wanneer je wilt, je kan je tijd indelen zoals jij het nodig hebt. Geen kinderen, geen partner. Alleen jij. Samen met andere mama’s. Er is een vrijblijvend aanbod van activiteiten maar niets moet.

 Een heel weekend speciaal, helemaal alleen voor jou.

WAT IS HET DOEL?
Dit weekend heeft als doel jou tot rust te laten komen in de maalstroom waarin je je dagelijks bevindt.  In onze maatschappij wordt ervan uitgegaan dat je moeder bent vanaf dat je kindje geboren wordt. De realiteit geeft echter aan dat moeder worden een proces is van vallen en opstaan. De samenhorigheid onder moeders zoals vroeger is er niet meer. Je voelt je vaak geïsoleerd en alleen en je vraagt je af of je het wel goed doet. Het moederschap is bovenal erg vermoeiend waarbij het voortdurend balanceren is tussen de zorg voor je gezin en tijd voor jezelf.

Er zijn zoveel vrouwen die worstelen met dezelfde thema’s en steun en verbinding kunnen vinden bij elkaar. Door dit weekend kan je als moeder verbinden met elkaar maar kan je ook herbronnen als je daar nood aan hebt.

Op het einde van het weekend is het de bedoeling dat je naar huis gaat met een hart vol verbinding, rust en vertrouwen in jezelf als moeder.

WAT GAAN WE DOEN?
Tijdens het weekend ligt het accent op uitrusten en opladen. We bieden ook een aantal activiteiten aan om te verdiepen, te verbinden en te vertragen. We verblijven met z’n allen op het landgoed van een kasteel omgeven door prachtige natuur en genieten van gezonde voeding.

Onder begeleiding van ervaren therapeuten en coaches wisselen groepsactiviteiten zich af met individuele verwennerijen. Doorheen het weekend kan je je inschrijven op yogasessies, creatieve workshops, voetreflexologie, coachingsgesprekken, massages en fasciatherapie. Er is ook ruimte om te genieten van de omgeving, een wandeling te maken, een boek te lezen, te keuvelen of oh ja, heel veel te slapen. :)

Informele momenten zoals samen eten zorgen dan weer voor een ongedwongen contact tussen jou en de andere mama’s. Het wordt een warm en veilig bad waar je even op adem kan komen met veel tijd voor jezelf maar waar we ook als groep kracht vinden.

WIE BEGELEIDT HET?
Dit weekend wordt georganiseerd door Lieve Van Weddingen. Ze werkt al meer dan tien jaar als Gestalttherapeut en coach met moeders die na de geboorte van hun kind hun emotioneel evenwicht kwijtraken. Ze geeft daarover lezingen en workshops, schreef twee boeken over het thema en richtte Postpartum Steun België op met verschillende initiatieven om moeders tijdens en na de zwangerschap een steunende hand in de rug te bieden.

Tijdens alle groepsactiviteiten wordt ze vergezeld door Anja Boers, integratief verliescounselor.

Lieve en Anja worden tijdens dit weekend bijgestaan door:

Kaatje Maertens, yoga en meditatie
Kristien Lefever, fasciatherapie
Jana Buvens, voetreflexologie en ontspannende massage
Sarah Van Wolputte, intuïtieve massage
en Ingrid Klabbers, zorgt ter plekke voor al het lekkere eten en drinken.

HOE ZIT HET PRAKTISCH?
Start: vrijdagavond 5 januari 2018
Welkom vanaf om 19u
Aanvang met avondeten om 19u30
Einde: zondagavond 7 januari 2018 om 17u

Locatie: Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2 te 3450 Geetbets
www.heerlijckyt.org

Voor wie: mama’s die nood hebben aan een druk op de pauzeknop, ongeacht de leeftijd van de kinderen

Prijs: 350 euro (inclusief B.T.W.)
In de prijs zit inbegrepen: catering voor het hele weekend, 2 overnachtingen, alle massages, therapieën, materiaal en coachingssessies.

Je deelt een kamer met andere moeders. De kamerverdeling gebeurt ter plaatse.
Mocht de prijs een belemmering zijn, neem dan toch even contact op met ons.
Samen vinden we misschien een oplossing.

Inschrijving: stuur een mailtje naar info@lievevanweddingen.be
Je inschrijving is pas definitief na betaling.
Het aantal bedden is beperkt.

Download hier de folder.