Voor moeders

Sinds 2006 ben ik gespecialiseerd aan het werk met postpartum problemen. Dat gaat van postpartum depressie over rouw naar postpartum angststoornis en PTSS. Doorheen de jaren ontwikkelde ik hierover de theorie dat weliswaar sommige vrouwen een postpartum depressie krijgen maar dat dit een kleine minderheid is. Het grootste deel komt terecht in een rouwproces. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere ingrijpende fenomenen die zich kunnen voordoen.

In 2013 publiceerde ik bij Manteau het boek “Mijn baby lacht…nu ik nog!”. Intussen een blijver en vaak aangeraden door vroedvrouwen.

In 2016 was het dan tijd voor een nieuwe stap: een opleiding tot postpartum consulent voor iedereen die dagdagelijks in contact komt met moeders. Ik lanceerde ook de website http://www.postpartum.eu Er werd een Facebook pagina aan gekoppeld en een besloten Facebook groep. Deze initiatieven zijn noodzakelijk om vrouwen zo snel mogelijk gespecialiseerde hulp te kunnen aanbieden.

Vrouwen kunnen begeleiden tijdens hun postpartum periode is mijn grote passie. Maar met andere hulpverleners een netwerk uitbouwen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk vrouwen te kunnen helpen is mijn missie. Hoe meer initiatieven hiertoe kunnen helpen, hoe liever. Samen staan we sterk en leveren we fantastisch werk.