Supervisie

shutterstock_439213456
Supervisie, waarom is dàt in hemelsnaam nodig?
Wanneer je dag in dag uit mensen begeleidt, verlies je al eens het grotere geheel uit het oog. Misschien dénk je wel dat je goed bezig bent maar laat je hier en daar toch steken vallen. Ik dacht vaak wel dat ik goed bezig was, tot ik op de supervisie kwam en bleek dat ik daar en daar en daar nog niet aan gedacht had. Soms heb je ook gewoon nood aan een klankbord om te horen dat je wél goed bezig bent want onzekerheid is ons, zorgverleners, niet vreemd. Dit klankbord zorgt ervoor dat je je eigen bewustzijn verhoogt maar ook dat je onderliggende dynamieken bij de cliënt beter kan zien. Overdracht, tegenoverdracht, secundaire traumatisatie, deel worden van het systeem van de cliënt,… komen we allemaal in het werk wel eens tegen. Soms wéét je het ook echt niet meer en dan is het fijn dat een groep collega’s even kan meedenken over wat er mogelijk aan de hand kan zijn met je cliënt of welke dynamiek er zich voordoet tussen jullie. Supervisie kan je dan helpen om even op adem te komen en met een nieuwe bril te kijken naar een cliënt en zijn verhaal waardoor je met nieuwe inzichten de cliënt nog beter kan helpen.

Is dit wel iets voor jou?
– de supervisie is voor elke coach, therapeut of psycholoog
– je hebt een eigen praktijk of je bent er eentje aan het opstarten
– je bent bereid om te kijken naar je eigen manier van werken
– je wil leren en verbinden van en met collega’s
– je hebt vragen over trajecten met cliënten
– je hebt vragen over jezelf als coach, therapeut of psycholoog

Wat heb je geleerd na een supervisievoormiddag?
– je hebt je casus kunnen vertellen wat vaak al inzichten geeft bij jezelf
– je hebt gehoord hoe je collega’s denken over de casus en hoe zij het zouden aanpakken
– je hebt nuttige feedback gekregen van Lieve waardoor je meer in de diepte verder kan werken met je cliënt
– je leert praktische oefeningen of interessante invalshoeken om met deze cliënt verder te werken
– je hoorde drie andere casussen waar je ook veel van leert
– je wint aan zelfvertrouwen in je werk
– je bent vanuit kwetsbaarheid weer in je kracht gekomen

Hoe pak ik dit aan?
Er wordt altijd gewerkt met kleine groepen van maximum vier mensen zodat er voldoende tijd en aandacht kan gaan naar elke casus. Iedereen in de groep brengt een vraag aan. Elke dag is er dus ook ruimte voor jouw vraag. Gezien mijn achtergrond als Gestalttherapeut werk ik sterk vanuit het eigen gewaarzijn maar we kijken ook naar wat er systemisch gaande is of welke pathologie er kan meespelen. Er is ook veel ruimte om te kijken naar de interactie tussen jou en de cliënt, informatie waar veel winst uit te halen is zodat je gesprekken kwaliteitsvoller worden. Per persoon is er 45 minuten voorzien. Door de supervisie in groep leer je niet alleen veel over je eigen casus maar hoor je ook collega’s aan het woord waar jij dan weer informatie kan uit halen voor andere cliënten. Eén voormiddag is dus een schat aan informatie waardoor je opgeladen weer aan het werk kan met een rugzak vol inzichten.

En waar en wanneer gaat het door?
Waar: in mijn eigen praktijk te Heverlee (Industrieweg 3 in Heverlee). Ik wil een huiselijke intieme sfeer creëren om optimaal te kunnen werken.

Wanneer: telkens op woensdag van 9u tot 12u: 27 februari, 27 maart, 24 april en 22 mei

Wat zeggen vorige deelnemers over dit traject?

– Het supervisie traject bij Lieve heeft mij als coach een enorme boost gegeven. Elke bijeenkomst leverde waardevolle inzichten op over de casussen, maar ook over mezelf. Lieve kan zeer snel een vlijmscherpe analyse maken van wat er speelt bij de cliënt, bij jezelf als professional, of in de interactie tussen beiden. Wil je graag op korte tijd de kwaliteit van je begeleidingen naar een hoger niveau tillen, dan is het supervisie traject een absolute aanrader!

– Ik volgde Lieve al een tijd op Facebook en was heel benieuwd om haar nu eens’t “in’t echt” te kunnen ontmoeten èn ervaren. Wat ik zeker meeneem van mijn traject is dat Lieve er in slaagt om op zeer korte tijd de kern van de zaak beet te hebben. Het is geen vrijblijvend ‘babbelen over’ maar op een directe manier werken met wat zich in het hier & nu afspeelt, in de praktijkruimte, en in de interactie tussen jezelf, Lieve en de andere deelnemers. Ook je innerlijke gewaarwording en alle non-verbale communicatie speelt een zeer grote rol in een traject bij Lieve wat maakt dat je op een ander, diepgaander, niveau aan de slag gaat. Lieve schuwt daarbij, op een liefdevolle manier, geen enkele confrontatie, gevoeligheid of emotie en net dat maakt dat er grote inzichten kunnen binnenkomen en, nog belangrijker, ook ‘doorvoeld’ kunnen worden. Ik heb heel veel geleerd van mijn eigen cases maar ook minstens zoveel van het mogen observeren wanneer Lieve in interactie gaat met de andere deelnemers wanneer zij hun case bespreken. Iedere minuut was dan ook waardevol. Een bijzondere & beklijvende ervaring!

Dankzij de supervisie van Lieve heb ik de durf en de moed om te blijven groeien als Postpartum Consulente. Lieve leidt elke casus telkens terug naar de essentie dankzij haar no-nonsense aanpak en zorgvuldige vraagstelling. Ik ben tot meerdere inzichten gekomen niet enkel wat de problematiek van de cliënt betreft maar zeker ook wat er speelt in de relatie tussen cliënt en therapeut.

Hoe kan je je inschrijven?
Om je in te schrijven stuur je een mailtje naar info@lievevanweddingen.be
of je vult het onderstaande formulier in.

En wat is jouw investering dan?
Voor deze vier halve dagen betaal je 650 incl BTW.
Maar dankzij de KMO portefeuille krijg je 40% korting op dit bedrag.
Je betaalt dus ongeveer 450 euro voor dit mooie traject.

Ik hoor graag van je!