10 redenen waarom je moeders als vriendinnen nodig hebt

We hebben als vrouw allerlei soorten vrienden: onze partner, collega’s, vrienden uit een ver of een kortbij verleden… Mannen, vrouwen, jong en oud. Maar onze collega-moeders zijn echt  de beste! 

1) Ze besparen je geld

Heeft één van je kinderen een vreemde huiduitslag? Stuur een foto door naar je vriendinnen en er is er zeker wel eentje die het herkent. De babyuitzet wordt beperkt tot het hoognodige. Die ene buggy moet je wél kopen, de andere net niet. Een film die je niét moet gaan kijken. Een restaurant dat je met kinderen niet moet uittesten. Ze besparen je massa’s geld! 

2) They have been there!

Zij weten wat het moederschap inhoudt. Ze weten dat alles komt en gaat in fasen. Zij weten dat het met momenten zwaar is en verwarrend en zorgwekkend. Zij kennen de nachten en de beslommeringen. Zij alleen weten hoe graag je een kind kan zien. 

3) Ze geven goed advies 

Meestal toch. ;) Want soms komt er ongevraagd advies of advies dat niet in je kraam past. Maar vaak is het ook gewoon goed advies waarmee je iets bent en waardoor je de dag makkelijker doorkomt.

4) Playdates

De fijnste manier om de dag door te brengen als moeder is door af te spreken met andere moeders en hun kroost. Jullie praten wat, de kinderen spelen samen, er wordt wat gegeten en gedronken. Relax time!

5) Hun uitzet

Niks zo makkelijk als bij een moeder op bezoek gaan. Er is speelgoed, een uitzet, je ritme wordt niet in de war gestuurd en niemand kijkt vreemd op als je je gezicht tegen de billen van je dreumes drukt, onnozele gezichten trekt, geen zin kan uitspreken zonder gebrabbel er tussendoor, niet meer weet wat je wou zeggen, geen twee minuten op je stoel kan blijven zitten want er is altijd wel iemand die iets nodig heeft. Ze is je partner in crime.

6) Ze begrijpen dat je een afspraak afzegt of te laat komt

Kinderen worden altijd ziek op het verkeerde moment. Of net wanneer je de deur uitgaat moet er nog iemand “pipi doen”. Collega-moeders kennen de obstakels waardoor je plannen in de war gestuurd worden. En niemand vindt dat erg.

7) Ze praten ook over niks waar niemand anders naar luistert.

Luiers, borstvoeding, knip, kruipen, lopen, schattige snoeten, lieve voetjes, aantal nachtvoedingen, vermoeidheid…. Alleen moeders kunnen eindeloos praten over “niks”. Over die dingen die het moederschap met zich meebrengt. De zorgen, de blijdschap, de twijfels. Daar waar andere mensen na twee minuten afhaken doet jouw moedervriendin er nog een schepje bovenop.

8) Zij weten dat je kinderen achter het behang kan plakken en dat dat okee is.

Moederschap gaat niet over rozen. Soms weet je het echt niet meer. Soms wil je gewoon WEG. Soms wil je klagen over je kinderen zonder dat je veroordeeld wordt. Want ook al klaag je zo hard, je buddy weet dat je je kinderen zot graag ziet.

9) Zij begrijpen hoe zot je als moeder kan zijn.

Twintig kilometer rijden voor een Spidermanpak. Vijftig keer kijken naar Frozen. Twintig loom bands maken. Meezingen op de K3 show. Anderhalf uur naast je kind liggen tot het slaapt en dan stijf en met een slapende arm uit dat kinderbed klimmen. Als een halvegare meedansen op muziek. Het onmogelijke doen om je kind te laten eten. Speciaal naar de winkel rijden om iets te halen. Je kan het zo gek niet bedenken maar we hebben heel veel over voor onze kinderen. Héél véél! Zij begrijpen dat.

10) Zij begrijpen wanneer je verdwijnt onder de radar.

Moederschap vraagt veel. Veel energie. Veel tijd. Veel organisatie. Het leven gaat snel en voor je het weet, is er weer een maand voorbij. Soms duurt het even voordat je iets kan laten horen of dat je contact opneemt op af te spreken. Dat wil daarom niet zeggen dat je hen niet graag ziet. Je vindt gewoon even de tijd niet. En dat is helemaal okee. 

%d bloggers liken dit: